De patriot-act: wat houdt dit in?

De patriot-act wordt ook wel de USA patriot-act genoemd en betreft een belangrijke wet die door de Amerikaanse regering door is gevoerd. Ben je benieuwd wat deze wet precies inhoudt? Lees dan meer over de betekenis van deze wet op deze pagina.

De patriot-act: een korte introductie
De patriot-act of USA patriot-act is een wet die de Amerikaanse regering meer mogelijkheden geeft om informatie te vergaren met betrekking tot terrorisme. Het doel van de wet, is dat de regering meer mogelijkheden heeft om op te treden tegen terrorisme en verschillende vormen van terrorisme te bestrijden. In feite gaat het dus om een wet die de mogelijkheden voor de regering vergroot, zodat de burgers beschermd kunnen worden tegen verschillende vormen van terrorisme. Zeker omdat er de laatste jaren meer dreiging van terroristen is, is de wet voor veel Amerikanen erg belangrijk geworden.

De patriot-act en Quarant
Bij het implementeren van cloudarchitectuur houdt Quarant altijd rekening met de Amerikaanse wet- en regelgeving. Dit komt omdat de Wet bescherming Persoonsgegevens van ons land dit vereist en het door deze wet niet mogelijk is om de Amerikaanse wet te negeren. Ben je benieuwd wat nu wel en niet kan met betrekking tot de patriot-act van Amerika en hoe deze Amerikaanse wet jouw gemeente mogelijk kan beïnvloeden? Neem dan contact met Quarant op om jouw vragen over de wet voor te leggen. Kijk op Quarant.nl voor contactgegevens en neem contact op door te bellen of een e-mail te sturen.