Zaakgericht werken: wat houdt dat in?

Zaakgericht werken is een begrip dat de afgelopen jaren steeds meer in de wandelgangen genoemd wordt. Veel bedrijven en ook gemeenten zijn actief bezig met zaakgericht werken, maar lang niet iedereen weet wat het begrip precies inhoudt. Bent u ook in aanraking gekomen met de term en weet u niet precies wat de term inhoudt? Lees dan in dit artikel wat zaakgericht werken inhoudt en wat Quarant met zaakgericht werken doet.

Zaakgericht werken: een korte kennismaking

Zaakgericht werken betekent da alle documenten die voor een zaak (of gemeente) relevant zijn, gebundeld en digitaal opgeslagen worden. Wie er ook aan een specifiek project werkt en op welke manier hij of zij dit ook doet: alle informatie wordt op een specifieke plek gebundeld. Door alle informatie in een zogeheten zaakdossier te bundelen, kan een zaak op het juiste moment snel en eenvoudig geopend worden door diverse betrokkenen. Dit betekent dat de zaak gemakkelijker opgepakt kan worden, waardoor een snelle afhandeling mogelijk gemaakt wordt.

Quarant en zaakgericht werken

Quarant is gespecialiseerd in het bijscholen van gemeenten als het gaat om zaakgericht werken. Om zaakgericht werken in een gemeente te introduceren en de processen in de gemeente te verbeteren, geeft Quarant een workshop met betrekking tot zaakgericht werken. Tijdens deze workshop leert u niet alleen wat zaakgericht werken is, maar leert u ook zelf op deze manier te werken door diverse opdrachten in een fictieve gemeente af te handelen. Meer weten? Kijk dan op Quarant.nl voor meer informatie.